Bij het einde van het zeer warme St Michiels- nazomerke zit het DMD-zomerseizoen 2016 voor onze wielertoeristen-club, DMD Cycling Team, vzw (“DE MAROLSE DUWERS” ), er weer al eens op.

Een degelijke opkomst van de leden, waaronder dit jaar 18 nieuwe leden waarvan 6 vrouwen, en gelukkig ook opnieuw zonder noemenswaardige ongevallen onderweg tijdens de door de club georganiseerde ritten.

Naast de traditionele zondagritten – met een variatie tussen vlakke ritten, golvend richting Zwalm-streek en iets steviger richting Vlaamse Ardennen – stonden er ook dit jaar voor de “junioren” (de “A’s”) enkele nieuwe grote ritten geprogrammeerd.

Voor de rit op verplaatsing namen een 10-tal DMD-leden eind juli de wagen tot in Leuze om dan een ”toertje langsheen de Frans-Belgische grens ” van zo’n 165 km met +/- 950 hoogtemeters te fietsen. Klassiek op het parkoermenu van de ritverkenner: prachtige landbouwwegen, lange rechte asfaltstroken in de Franse bossen en een stuk ‘gravel’ als toetje...: een specialleke was toch de passage in het Bos van Wallers – de gevreesde 2,5 km lange kasseistrook uit Parijs-Roubaix. Er dient wel vermeld te worden dat we deze strook op het aangedamde grindpaadje juist naast de kasseien hebben afgefietst..

Graag namen we met de volledige club ook dit jaar terug deel aan andere organisaties in de (buur)gemeenten: de rit van de “ere-gouverneur” in Zulte en de “fietstocht in Lozer”.

De vierde editie van de familiedag op 16 juli was opnieuw een succes. We mochten een 75-tal leden en familieleden ontvangen voor een familiefietstocht van zo’n 35 km richting “Nazareth – Astene” met hierbij een 2-tal stops en aansluitend een gesmaakte BBQ in ons clublokaal. Zeker voor herhaling vatbaar en een grote dank aan de organisatoren Pol en Aurel.

Begin september hielden een 37-tal personen (mannen en vrouwen) van de “senioren” en de “veteranen” een Fietsdriedaagse te Vlijmen (NL). Deze uitstap was – ondertussen naar jaarlijkse gewoonte – fantastisch uitgewerkt door mevrouw Annie Dhont (echtgenote van Jean Meskens) en Pol De Boever die het weer voor mekaar gekregen hebben om zowel de locatie, de ritten, de praktische verblijforganisatie, enz. vlekkeloos te regelen.

Op 6 september werd er vanuit Deinze vertrokken voor een autorit van zo’n 165 km terwijl de fietsen volgden in de DMD-volgwagen met chauffeur Jozef De Smul.

Er werd in 3 groepen gefietst, namelijk een groep “echtgenotes”, een groep “gevorderden” en de C-groep.

En dit jaar opnieuw goed weer, volop zon van ’s morgens tot ’s avonds. Zonnecrème was een noodzaak, hier en daar een beetje ongemak aan welbepaalde zitvlakken...maar er werd ‘nie gepleuid’ en op twee lekke banden na waren er geen problemen.

De sfeer zat er goed in, veel ambiance…en niet alleen tijdens het fietsen...maar vooral op de momenten dat alle groepen samen kwamen om iets te nuttigen. Geniet van de foto’s op www.dmdcyclingteam.be .

Het werd terug een onvergetelijk fietsavontuur, zeker voor degenen die dit voor de eerste maal meemaakten. Drie daagjes vliegen rap voorbij, maar voldaan en tevreden keerden we terug en voor 2017 zal het tijdens dezelfde periode Asperen (NL) worden.


Ook na het zomerseizoen zal er verder worden gefietst. Een deel van de leden schakelt over naar een wekelijkse veldtoertocht, meestal op zaterdagnamiddag, een ander deel blijft wekelijks op post op zondagmorgen 9u voor een clubrit. Een aantal “doorbijters” doen beiden om zeker te zijn dat ze thuis niet al te veel in de pot dienen te roeren....

Ondertussen is de club ook begonnen met het voorbereiden van onze jaarlijkse veldtoertocht “Dwars door Kruishoutem”, traditiegetrouw op 11 november aan de Marolle. Hopelijk zijn de weergoden ons dit jaar weer goed gezind en mogen we ook nog veel meer deelnemers van “groot- Marolle” en (verre) omstreken verwelkomen.

Op zondagmiddag 4 december zal het jaarlijks clubdiner in de Leieburcht doorgaan, waar de superlaureaat en de 3 laureaten in de bloemetjes zullen worden gezet.

Zo ziet u maar dat onze club steeds een ‘tandje bijsteekt’ en mocht u zelf interesse hebben om mee te fietsen, dan bent u steeds welkom. Jongeren en minder-jongeren, (mannen en vrouwen vanaf 17 en tot voorbij de 77...) kunnen onze rangen zeker versterken.
We kijken er absoluut naar uit ! Meer informatie omtrent starturen en werking van de club kan men terugvinden op
http://www.dmdcyclingteam.be.

Vele sportieve (fiets)groeten.

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries